sep 202013
 

20-09-2013 • De afdeling verloskunde van Orbis mag niet vertrekken naar Heerlen. De 24-uurs verloskundige zorg moet, omwille van de veiligheid en bereikbaarheid, beschikbaar blijven binnen het Orbis-ziekenhuis. De raadscommissie heeft hiertoe gisteravond unaniem een voorstel van de SP, om de Bestuurders van Orbis dringend op te roepen om af te zien van de voorgenomen plannen, gesteund.

“De SP is blij met de unanieme steun van de raadsfracties. Dat de gemeenteraad formeel niets te zeggen heeft over de plannen van Orbis, wil niet zeggen dat we er dan ook geen mening over moeten hebben. Integendeel! Een volksvertegenwoordiging hoort op te komen voor de belangen van de burgers en het verdwijnen van de totale afdeling verloskunde is zeker niet in het belang van alle burgers én toekomstige burgertjes”, aldus SP-raadslid Marleen van Rijnsbergen.

De gemeenteraad zal in de raadsvergadering van 3 oktober een motie behandelen die het college oproept zich bij de bestuurders van Orbis hard te maken voor behoud van de 24-uurs verloskundige zorg bij Orbis. Daarnaast zal de gemeenteraad dezelfde dringende oproep ook zelf bij de Orbis-bestuurders neerleggen.

 

(bron: http://sittard-geleen.sp.nl/bericht/114971/130920-raad_steunt_sp_verloskunde_hoort_in_sittard_geleen.html)

admin

 Posted by at 12:15

Sorry, the comment form is closed at this time.